Menu

0

lei0.0

Există mai multe semne care indică o supapă EGR defectă. Pentru a complica lucrurile și mai mult, multe dintre aceste semne indică și alte probleme, așa că este important să ne gândim la toate posibilitățile înainte de a concluziona că este supapa EGR.

Mai jos sunt câteva dintre cele mai frecvente simptome, cum arată și cum ar putea avea impact asupra manevrabilitatii vehiculului dumneavoastră.


Fluctoații în ralanti

Ralanti neregulat și ezitant este un indicator că supapa EGR ar putea fi blocată deschisă. Când se întâmplă acest lucru, supapa pompează o cantitate inutil de mare de gaze de eșapament înapoi în camera de ardere.

Ca rezultat, aceasta va scădea eficiența motorului dvs., ceea ce înseamnă că amestecul aer-combustibil nu va fi echilibrat rezultând în amestecuri incorecte în camera de ardere.

Consum crescut de combustibil

Dacă supapa EGR este blocată deschisă, arderea din interiorul cilindrului motorului va fi incompletă și amestecul aer-combustibil nu se va aprinde eficient. Aceasta înseamnă că va fi consumat mai mult combustibil în timpul conducerii.


Miros schimbat al evacuării

Supapele EGR blocate, deschise, inundă de obicei cilindrul motorului cu mai mult combustibil decât ceea ce este necesar, făcându-l să funcționeze prea bogat. Acest lucru, combinat cu excesul de gaz de eșapament care este recirculat în motor înseamnă că va exista o mulțime de combustibil nears.

Zgomote motor

Dacă supapa EGR rămâne închisă, fie pentru că este blocată, fie pur și simplu nu se deschide când ar trebui, motorul va bate. Acest lucru se datorează faptului că amestecul din camera de ardere se va aprinde devreme, deoarece temperaturile ridicate vor fi atinse mai repede fără gazele de eșapament pentru a ajuta la scăderea acestuia.

Ciocănirea poate fi, de asemenea, un indicator al altor probleme grave, dar se poate întâmpla chiar din cauza a ceva simplu, cum ar fi calitatea slabă a combustibilului.

Martor “check engine” aprins

Senzorii EGR defecte vor declanșa de obicei check engine. Dacă aveți un instrument de scanare/diagnosticare, puteți verifica singur codurile, în caz contrar, îl puteți duce la majoritatea centrelor de service locale și pot efectua o scanare pentru dvs.Leave a Reply

Add a comment
Deschide chat-ul
salutari,
imi poti scrie aici daca ai nevoie de ajutor.