Menu

0

lei0.0

De ce se strica EGR-ul?

Egrul este o piesă importantă a motorului, care joacă un rol esențial în funcționarea eficientă a acestuia. Egrul reglează fluxul de gaze de eșapament care se întorc în cilindru. În acest fel, gazele arse reduc cantitatea de oxigen care se îmbină cu combustibilul în cilindru, ceea ce reduce emisiile nocive și crește randamentul motorului. Cu toate acestea, există anumite motive pentru care un EGR poate eșua.

Principala cauză a eșuării EGR este înfundarea. Acest lucru se poate întâmpla din cauza depunerilor de carbon care se acumulează în timpul funcționării motorului. Aceste depuneri se acumulează pe pereții interioare ai EGRului, împiedicând fluxul de gaze de eșapament să treacă prin el. Acest lucru poate duce la scăderea randamentului motorului și la emisii mai mari de gaze de eșapament.

O altă cauză a eșuării EGR poate fi defectarea sau deteriorarea valvulei. Cu timpul, valvele EGR se pot deteriora și pot avea nevoie de înlocuire. Acest lucru se poate întâmpla din cauza zgârieturilor sau fisurilor care se formează în suprafața valvulei. Aceste defecte pot împiedica EGRul să funcționeze corect, ceea ce poate duce la scăderea randamentului motorului și la emisii mai mari de gaze de eșapament. În sfârșit, EGRul poate eșua din cauza uzurii.

Cu cât este folosit mai mult, cu atât este mai probabil să se defecteze. Acest lucru se poate întâmpla din cauza uzurii generale a componentelor EGRului, precum și a depunerilor de carbon care se acumulează pe valvă. Acest lucru împiedică EGRul să funcționeze corect, ceea ce poate duce la scăderea randamentului motorului și la emisii mai mari de gaze de eșapament. În concluzie, există mai multe cauze pentru care EGRul poate eșua. Acestea includ înfundarea, defectarea sau deteriorarea valvulei și uzura. Acestea pot provoca scăderea randamentului motorului și emisii mai mari de gaze de eșapament. Din acest motiv, este important să se efectueze inspectări periodice ale EGRului pentru a preveni eșuarea acestuia.

Codurile de eroare comune EGR

La supapele EGR de model mai recent sunt comune următoarele coduri de eroare:

P0400: Defecțiune debit EGR

P0401: Debit insuficient EGR detectat

P0402: Debit excesiv EGR detectat

P0403: Defecțiune a circuitului EGR

P0404: Domeniul/performanța circuitului EGR

P0405: Circuitul senzorului EGR A scăzut

P0406: Senzor EGR A circuit ridicat

P0407: Circuitul B al senzorului EGR scăzut

P0408: Senzor EGR B circuit ridicat

P1403: Solenoid EGR scăzut

P1404: Sistem EGR – eroare de pilon al supapei închise

P1405: Solenoid EGR ridicat

P1406: Eroare de poziție a pinului sistemului EGR

Leave a Reply

Add a comment
Deschide chat-ul
salutari,
imi poti scrie aici daca ai nevoie de ajutor.